Με φίλη Νικόλ όταν ο καιρός ζεσταίνει πάντα κάνουμε όρεξη για μπινελίκια και τσίπουρο, και σαν κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων είμαστε τυχεροί γιατί έχει αρκετά εστιατόρια/μεζεδοπωλεία και κάποια από αυτά κοιτάνε και θάλασσα. Γενικά μας τραβάει σαν παρέα ο μεζές και το καλό ποτό, η φίλη Νικόλ είναι από τους πρώτους αν όχι η πρώτη φίλη που έκανα στην Αθήνα όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα και μάλιστα βρέθηκε να έχουμε και ίδια γούστα όσο αφορά τα εστιατόρια. Από ότι ακούω είναι συγκεχυμένες οι απόψεις για το που έχει καλούς μεζέδες στην Αθήνα και ευρύτερη περιοχή, αλλά αν θέλετε να ζήσετε αυθεντική εμπειρία ψαρο-μεζέδων με τσίπουρο πρέπει να επισκεφθείτε το Βόλο και μάλιστα να μπλεχτείτε στα μικρά στενα και όχι τόσο στα μπροστάντζα μαγαζιά.
Καθαριότητα 6/10
Φαγητό 3/10
Σχέση τιμής-ποιότητας 7/10
Περιβάλλον 6/10
Εξυπηρέτηση 7/10
Συνολική Βαθμολογία: 6/10
Θα Ξαναπάς; : ΟΧΙ
Σηκώνει Βελτίωση; : ΟΧΙ
Στην γαστρονομία μας αυτοί οι μεζέδες έχουν μια μεγάλη θέση και στεναχωριέμαι όταν βλέπω να αποβάλλονται από τις καινούριες γενιές συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μου μιας και πραγματικά έχουν να δώσουν πάρα πολλά στην γαστρονομία και την ανάπτυξη της. Πολλά από τα μυστικά για να γίνει γρήγορα και εύκολα γευστικό ένα φαγητό εμπεριέχονται στην παρασκευή μεζέδων, ένα τραπέζι που θα τους έχει δύσκολα θα απογοητεύσει.
Λοιποοοοοόν πάμε στο Mezze στην Γλυφάδα με την Νικόλ ένα ωραίο απόγευμα του Μα'ί'ου το μαγαζί είναι και γωνία και κεντρικά με ωραία διακόσμηση και καθαρή όψη. Το μενού το συνυπογράφουν κάποιοι Σεφ οι οποίοι καλό θα ήταν να ξανασκεφτούν που έβαλαν την υπογραφή τους. Ο κατάλογος του καταστήματος έχει ότι ακριβώς περιμένεις από μεζεδοπωλείο ελαφρώς πειραγμένα και πασαρισμένα με υλικά απρόσμενα για τον σκοπό τους. Παρόλ' αυτά είναι η ίδια η αντιμετώπιση προς τα υλικά που τα κάνει βαρετά και μέτρια, μάλλον κατω του μετρίου και αυτοαναιρούν την ύπαρξη του μεζέ, ο μεζές έχει σκοπό να σου ανοίξει την όρεξη για φαγητό και ποτό ..."ορεκτικά"... δηλαδή.
Παραγγείλαμε μια χωρίατικη με ντάκους μέσα καλή και προσέγμενη και μετρημένη σαν μερίδα μια τριπλέτα τζατζικιών με παντζάρι,τζίντζερ και καρότο αντίστοιχα απίστευτα βαρετή και υδαρή, καλαμαράκια τηγανιτά που ενω έγραφε φρέσκα ήταν καταφανέστατα κατεψυγμένα και μάλιστα ήταν γόνος καλαμαράκια και οχι τα μεγαλύτερα τα ενήλικα ας πούμε. Μια κρητική γραβιέρα και πατατούλες τηγανιτές γιατί σαν να το αισθάνθηκα οτι θα φύγω νηστικός και τέλος μύδια αχνιστά...εδώ θα κάνω μια εκτενής ανάλυση για να σώσω και καμιά τροφική δηλητηρίαση. Το μύδι ειναι φίλτρο στην θάλασσα ειναι ένας οργανισμός που τρέφεται με πλαγκτόν και ουσίες που υπάρχουν στο θαλασσινό νερό, το μύδι προσκολλάται σε βράχους που ειναι με περιοχή με έντονη κυκλοφορία αυτών των μικροοργανισμών/ουσιών για να τρέφετε και να αναπαραχθεί.
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την ανατομία ενός μυδιού και το νούμερο 3 ειναι ο Βύσσος, η τριχιά που λέμε, τα ψευδοπόδια που με αυτά κολλάει στον βράχο απορροφόντας επίσης ουσίες από τον βράχο ή το σίδερο της μυδοκαλλιέργειας που ειναι εξίσου τοξικό με τον βράχο. Ο βύσσος ειναι μη βρώσιμος και έχει τοξίνες και νευροτοξίνες ακόμα κι αν το μύδι μεγάλωσε σε πεντακάθαρα νερά, ειναι το πρώτο πράγμα που καθαρίζεις στο μύδι και μετα "ξύνεις" την επιφάνεία του μέχρι να φύγουν όλα τα ξένα σώματα. Όπου σας σερβίρουν μύδια με την τριχιά ΜΗΝ τα φάτε και ζητήστε να σας αλλάξουν το πιάτο, αν επιμένουν οτι ειναι καθαρό πείτε τους οτι είναι επικίνδυνοι και αντιεπαγγελματίες και φύγετε.
Τα μύδια που παραγγείλαμε λοιπόν είχαν όλα μα όλα ακόμα την τριχιά επάνω, ζήτησα ευγενικά από τον σερβιτόρο που ήταν επίσης ευγενέστατος να πάρει το πιάτο πίσω και εξήγησα με ήπιο τόνο στο γιατί η τριχιά πρέπει να καθαρίζετε εκφράζοντας μια επίσης ήπια δυσαρέσκεια. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα πιάτα ήταν καθαρά και χωρίς κάτι μεμπτό όπως και η γενική όψη του καταστήματος είχε μια καθαρή και ρετρό διάθεση. Όταν ζητήσαμε εντέλλει τον λογαριασμό τα παιδιά έκαναν την ευγενή και συνάμα παρήγορη κίνηση να μας κεράσουν το γλυκό που είχε και καρπούζι και μια κρέμα τύπου κρεμ μπρουλέ και φοντάν σοκολάτας, οι τιμές ηταν 18 ευρώ το άτομο μαζί με ένα καραφάκι τσίπουρο κάτι το οποίο ειναι απόλυτα λογικό.
Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα εστιατόρια στα Νότια Προάστια εκτός απο τα κρατεά έχουν μια περίοδο ακμής μόνο στο πρώτο έτος...μετά φθίνουν και παρακμάζουν και πολύ εύκολα κλείνουν...είναι λίγο καταθλεπτίκ γιατί χάνουν και την δουλειά τους άνθρωποι και δείχνει οτι οι επιχειρηματίες δεν εχουν το απαραίτητο σθένος και αγάπη για την γαστρονομία τόσο ώστε να κάνουν κάτι το οποίο θα "μείνει"....
Τα μύδια που παραγγείλαμε λοιπόν είχαν όλα μα όλα ακόμα την τριχιά επάνω, ζήτησα ευγενικά από τον σερβιτόρο που ήταν επίσης ευγενέστατος να πάρει το πιάτο πίσω και εξήγησα με ήπιο τόνο στο γιατί η τριχιά πρέπει να καθαρίζετε εκφράζοντας μια επίσης ήπια δυσαρέσκεια. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα πιάτα ήταν καθαρά και χωρίς κάτι μεμπτό όπως και η γενική όψη του καταστήματος είχε μια καθαρή και ρετρό διάθεση. Όταν ζητήσαμε εντέλλει τον λογαριασμό τα παιδιά έκαναν την ευγενή και συνάμα παρήγορη κίνηση να μας κεράσουν το γλυκό που είχε και καρπούζι και μια κρέμα τύπου κρεμ μπρουλέ και φοντάν σοκολάτας, οι τιμές ηταν 18 ευρώ το άτομο μαζί με ένα καραφάκι τσίπουρο κάτι το οποίο ειναι απόλυτα λογικό.
Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα εστιατόρια στα Νότια Προάστια εκτός απο τα κρατεά έχουν μια περίοδο ακμής μόνο στο πρώτο έτος...μετά φθίνουν και παρακμάζουν και πολύ εύκολα κλείνουν...είναι λίγο καταθλεπτίκ γιατί χάνουν και την δουλειά τους άνθρωποι και δείχνει οτι οι επιχειρηματίες δεν εχουν το απαραίτητο σθένος και αγάπη για την γαστρονομία τόσο ώστε να κάνουν κάτι το οποίο θα "μείνει"....
Καθαριότητα 6/10
Φαγητό 3/10
Σχέση τιμής-ποιότητας 7/10
Περιβάλλον 6/10
Εξυπηρέτηση 7/10
Συνολική Βαθμολογία: 6/10
Θα Ξαναπάς; : ΟΧΙ
Σηκώνει Βελτίωση; : ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πειτε ελευθερα την γνωμη σας εχω ηδη σχηματισει μια αλλη :)