Τα μακαρόνια με κιμά είναι από τα αγαπημένα comfort food των Ελλήνων και από τα πιο άδικα ενοχοποιήμενα ότι παχαίνουν, φυσικά και παχαίνουν αν φας όλη την κατσαρόλα και μετά κάθεσαι όλη μέρα αλλά αν "κρύψεις" μέσα λαχανικά και φας την μερίδα σου χωρίς ψωμί θα είναι όλα μια χαρά.
Η συνταγή είναι εντελώς δικιά μου και δοκιμασμένη, είναι λίγο δύσκολη για να την φάνε παιδιά αλλά οι μεγάλοι θα την φάνε άνετα κι αν δεν την φάνε δεν ξέρουν τι χάνουν. Τις συνταγές που μου έρχονται ουρανοκατέβατες τις κρατάω σε ένα τετράδιο χρόνια τώρα...είναι καμιά 30αριά, το έχω όνειρο κάποια στιγμή να τις δημοσιεύσω αλλά μάλλον με αυτόν τον καημό θα μείνω :).
Η συνταγή γίνετε με σπαγγέτι αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποια πάστα θέλετε και προς Θεού κάντε την "αλ ντέτε" και αντί για βούτυρο βάλτε Βιτάμ ή ελαιόλαδο.
Υλικά
Η συνταγή είναι εντελώς δικιά μου και δοκιμασμένη, είναι λίγο δύσκολη για να την φάνε παιδιά αλλά οι μεγάλοι θα την φάνε άνετα κι αν δεν την φάνε δεν ξέρουν τι χάνουν. Τις συνταγές που μου έρχονται ουρανοκατέβατες τις κρατάω σε ένα τετράδιο χρόνια τώρα...είναι καμιά 30αριά, το έχω όνειρο κάποια στιγμή να τις δημοσιεύσω αλλά μάλλον με αυτόν τον καημό θα μείνω :).
Η συνταγή γίνετε με σπαγγέτι αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποια πάστα θέλετε και προς Θεού κάντε την "αλ ντέτε" και αντί για βούτυρο βάλτε Βιτάμ ή ελαιόλαδο.
Υλικά
- 250 γρμ κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό
- 3 μεγάλες αγκινάρες ή 6 μίνι κομμένες σε φετάκια(φρέσκες,κατεψυγμένες ή σε βάζο)
- 3 μεγάλα μανιτάρια champigong
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο χοντρό
- 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
- 250 ml χυμό ντομάτα
- 200 ml ζωμο κοτας
- 50 ml λευκό κρασί
- 50 γρμ πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
- λιγο ζαχαρη
- 3 κλωναρακια φρεσκο θυμαρι
- 30 ml λάδι για το τσιγάρισμα
- παρμεζάνα ή ένα καλό ελληνικό σκληρό τυρί για τρίψιμο(κεφαλοτύρι)
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα μέτρια τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβώλοι.
Προσθέτουμε το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο, το αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι και τα "ιδρώνουμε".
Όταν χαθούν τα υγρά απο τα ιδρωμένα λαχανικά προσθέτουμε τις αγκινάρες,τα μανιτάρια,το θυμάρι και τα ιδρώνουμε και αυτά, εδώ θα σας φανούν πολλά στην κατσαρόλα αλλά μην τα φοβηθείτε θα χάσουν τα υγρά τους και θα μείνουν τα μισά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να φύγει η μυρωδιά του αλκοόλ εντελώς.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας,την ζάχαρη και τον ζωμό κότας κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και το αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τα μακαρόνια βάζοντας το τυρί από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστά με μία πράσινη σαλάτα και ένα λευκό κρασί από το ίδιο που βάλετε στο φαγητό, του πάει πολύ ο "Κανένας" γιατί δένει την γεύση του κρέατος με τα λαχανικά, θα το βρείτε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πειτε ελευθερα την γνωμη σας εχω ηδη σχηματισει μια αλλη :)